Leírás és Paraméterek
REDULESS® W
Élesztőtermék a borok kén-hidrogénes, bakszagos, szulfidos, szulfitos
íz- és illathibáinak, szaghibáinak kezelésére
TERMÉKLEÍRÁS:
A REDULESS® W egy különleges élesztőtermék, amit a borok szulfidos és szulfitos íz- és szaghibáinak csökkentésére terveztek.
A REDULESS® W nagy koncentrációban, természetes, sejtekbe beépült szerves kötésű rezet tartalmazó inaktivált élesztő.
HATÁSA A BORRA:
• Csökkenti a H2S (kén-hidrogén), DMS /dimetil-szulfid) és más kénvegyületekhez kötődő illat és szaghibákat a borban.
• Javítja a bor összbenyomását, komplex minőségét (nagyobb teltségérzet, csökkenti a fenolos anyagok által okozott íz és szaghibákat).
• Különbözik a réz-szulfátos kezeléstől, mivel a bor réztartalmát nem növeli, és nem jelentkezik a réz-szulfátos kezelés sprőd karaktert okozó hatása.
ALKALMAZÁS, ADAGOLÁS
Fehér- és rozéborokhoz: 15-20 g/hl
Vörösborokhoz: 25-30 g/hl
FELHASZNÁLÁSI UTASÍTÁSOK:
1. Oldja a terméket vízben (2,5 kg REDULESS® W-t 25 liter vízben) és keverje el. Adja azonnal a borhoz. Ha előre készítette el az oldatot, keverje fel újra alaposan, mielőtt a borba teszi.
2. A borban alaposan kevertesse el, hogy a megfelelő anyagok találkozzanak egymással.
3. A reakcióidő 12 óra. 2-3 nappal a kezelés után már lefejthetjük a bort az aljról. A Reduless-es derítés után maximum 1 hétig maradhat az aljon a bor, mert ezután a
Reduless élesztője elkezd felbomlani és elkezdi kiengedni a rezet. Tehát a derítés után 2-3 nappal, legkésőbb 1 héttel fejtsük le a bort, hogy a réz beoldódását
elkerüljük! Az üledékről történő alapos elválasztásra különösen figyeljünk oda.
4. Az abszolút biztonság érdekében a kezelés után végezzünk egy rézanalízist.
5. A REDULESS® W nem befolyásolja a bor stabilitását, utólagos derítést nem igényel.
TÁROLÁS, ELTARTHATÓSÁG:
Hűvös, száraz, közvetlen napfénytől és erős szagoktól védett helyen a gyártástól számított
3 évig eltartható. Felbontás után gondosan, légmentesen visszazárva, száraz, hűvös
helyen tovább tárolható, mivel nem tartalmaz élő élesztőt. Ebben az esetben egy éven
belül használjuk fel.
Vélemények
Hasonló termékek
Habzásgátló Foamsol 100 ml
Gyümölcs- és szeszcefrékhez, borseprőkhöz. Vízbázisú szilikon habzásgátló anyag.
Lallzyme EX-V pektinbontó, erős macerációs és extrakciós enzim 10 g
OPTIMUM-WHITE – aromamegőrző redukáló hatású élesztőtápanyag 30 g
Illat és aromafokozó élesztőtápanyag álinkacefrékhez, fehér-és rozé-musthoz/borhoz.