Leírás és Paraméterek
Élelmiszeripari tartósítószer, antioxidáns. Cefre, must, bor kénezésére, borhibák megelőzésére, borbetegségekre. Savanyúságok, gyümölcslevek tartósítására.
Adagolása:
- Szüretkor, egészséges musthoz: 10 g/hl
- Rothadt termés esetén: 15-20 g/hl
- Borok fejtésénél (gyenge, közepes, erős kénezés): 10-20-30 g/hl
- Befőtt, savanyúság készítésekor barnulás megelőzésére (5 literes üvegenként): 1-3 g
- Gyümölcslevekhez (10 literenként): 1 g
- Cefréhez: 5-15 g/100kg
A szükséges mennyiségű borként kevés mustban vagy borban oldjuk fel, majd a kénezendő tételhez adjuk és alaposan keverjük el. Cefre kénezéséhez a darált cefrére szórjuk, vagy a darálóba adagoljuk.
A borként forró vízbe tenni nem szabad!
Száraz, hűvös helyen, gyerekektől és levegőtől elzárva tároljuk, jól lezárva és erős hőhatástól védve.
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Hasonló termékek
Kónuszos parafadugó - natúr 26x21/18 mm (10 db)
A natur dugók jelentik a dugófajták elitjét, prémium kategóriáját, hiszen 100%-ban természetes parafából készülnek, és magukban hordozzák a korábban említett egyedülálló fizikai tulajdonságokat.
Nincs készleten
500 Ft